Waterbehandeling

U heeft uw zwembad gevuld met kraanwater, helaas is het niet zo helder als het was. Wanneer u het zwembadwater niet behandelt, zal het zwembadwater snel zijn kwaliteit verliezen. Het gevolg is een vervuilt en/of groen zwembad, hierdoor ontstaan ziektekiemen.

 
Met onze Interline waterbehandelingsproducten voorkomt u ziektekiemen, vervuiling en groene aanslag in uw zwembad. Met weinig inspanning zorgt u ervoor dat het zwembad weer helder wordt, en het er zo uitziet dat u er meteen weer in wilt springen. 

Klik op onderstaande link om de Interline Waterbehandeling Gids te lezen of scrol verder en volg ons stappenplan voor het beste resultaat van uw zwembad. 
 

Interline Waterbehandeling Gids Interline Stappenplan

Voor mooi, helder en betrouwbaar zwembadwater volgt u simpelweg het volgende STAPPENPLAN 


Stap 1

Meet uw pH-waarde en chloorgehalte met de Interline Elektronische pH- en chloormeter of Interline teststrips. 

Stap 2

De pH-waarden van uw zwembadwater moet tussen 7.2 en 7.6 liggen. Is de pH-waarde te hoog, corrigeer met pH-minus, is de pH-waarde te laag, corrigeer met pH-plus (indien uw pH-waarde niet correct is, zal de werking van chloortabletten niet effectief zijn). 

Stap 3

Het chloorgehalte moet tussen de 2 en 3 ppm blijven voor een goede waterkwaliteit. Zie het doseerschema op de achterzijde voor de correcte dosering van chloortabletten. Gebruik altijd een chloordrijver. 

Stap 4

Wilt u het chloorgehalte van uw zwembadwater snel tussen de 2 en 3 ppm te krijgen, dan moet er een zogenaamde shockbehandeling gedaan worden met chloorgranulaat. Dit houdt in dat er een 3 maal hogere dosering dan gebruikelijk wordt gedaan. Zie het doseerschema voor chloorgranulaat op de achterzijde. Na de shockdosering moet u weer overgaan op dosering met chloortabletten. 

Stap 5

Gebruik wekelijks Interline Anti Alg, zie doseerschema op de achterzijde.