Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over waterbehandeling:

 

Hoe dien ik chloor toe aan mijn zwembad?

 

Interline Chloortabletten dienen, bij normale dosering, altijd in een chloordrijver of de skimmer gedaan te worden. Voor meer veiligheid gebruikt u een Interline automatische chloor-doseersluis. Interline Chloorgranulaat dient altijd eerst in een emmer(s) lauw/warm water opgelost te worden, alvorens het chloormengsel over het wateroppervlak te verdelen. Zorg er wel voor dat chloortabletten/drijver of granulaat altijd buiten bereik van kinderen zijn!

Wij adviseren u niet te chloreren voordat u gaat zwemmen en de chloordrijver uit het water te verwijderen tijdens het zwemmen. Houd chloor altijd buiten bereik van kinderen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  

Waarom moet ik de pH-waarde meten? 

 

Indien uw pH-waarde niet tussen de 7.2 en 7.6 ligt kunt u dit corrigeren met Interline pH-minus of pH-plus. Met pH-minus verlaagt u de pH-waarde en met pH- plus verhoogt u de pH-waarde.

Let op!

Indien uw pH-waarde niet correct is zal de werking van chloor niet effectief zijn.
  

Mijn water is groen geworden (ook na onweer), wat moet ik doen?

 

Controleer de pH-waarde van het zwemwater, de waarde moet tussen de 7.2 en 7.6 liggen. Indien de pH-waarde niet correct is, corrigeer deze dan met Interline pH-minus/pH-plus. Voeg Interline Chloorgranulaat toe voor een shockbehandeling, 1,6 gram verhoogt het chloorgehalte van 1 m3 (1.000 liter) met ongeveer 1 ppm. Vervolgens Interline Anti Alg toevoegen, 8 ml per m3 (1.000 liter) en elke 5-7 dagen herhalen.

  

Hoe moet ik een shockbehandeling geven?

 

Eerst de pH-waarde controleren en indien nodig bijstellen naar de optimale waarde. Daarna Interline Chloorgranulaat toedienen. Zie het doseerschema voor de juiste dosering.

Het Interline Chloorgranulaat altijd eerst oplossen in een emmer lauw/warm water. Nooit meer dan 300 gram granulaat per emmer oplossen. Bij grotere hoeveelheden dit verdelen over meerdere emmers. Hierna (direct) verdelen over de oppervlakte van het zwembadwater. Pomp/filter gedurende 24-72 uur continu laten draaien.

 

Mijn zwembadwater blijft troebel, wat moet ik doen?

 
Het kan voorkomen dat uw zwembadwater troebel of melkachtig wit blijft. Het water is dan troebel door klein vuil dat niet filtreerbaar is. Door Interline Vlokker toe te voegen aan het zwembadwater komen de fijnste niet-filtreerbare deeltjes bij elkaar en gaat het vuil aan elkaar kleven. Nu is het vuil groot genoeg om te worden gefilterd. 
  

Ik heb net veel chloor in mijn zwembad gedaan, mag ik nu wel zwemmen?

 

Nee, u dient minimaal 6 uur te wachten voordat u gaat zwemmen.
Wij adviseren u om het chloor in de avond toe te dienen na het zwemmen.
  

Hoe verwijder ik vuil van de bodem van mijn zwembad?
  

Grofvuil met een schepnet verwijderen. Een zwembadstofzuiger biedt een oplossing voor wat kleiner vuil.
  

Moet ik het water van mijn zwembad vervangen?

 

Nee, door de Interline waterbehandelingsproducten te gebruiken houdt u uw zwembadwater het hele jaar door fris, schoon en veilig.